Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Paleniskiem Defro Akm Ii

bogusz1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam piec defro akm II z podajnikiem. Palę miałem. Ustawienia mam już za sobą, tylko zaczął się inny problem. Po pewnym czasie palenia palenisko pali się dużo szybciej z jednej strony. Efekt? Niespalony miał spada do popielnika. Myślałem, że to wina zapchanego rusztu więc go wyciągłem, wyczyściłem itd i dalej tak samo:/ Dalej od drzwiczek miał pali się szybciej niż przy grzwiczkach:/ Czy ktoś może pomóc?

Opublikowano

Witam

Przyczyna jest taka, jak wsypujesz miał do zasobnika to robisz to od strony drzwiczek drobna frakcja zawsze idzie od razu do dołu a grubsze kawałki toczą się na boki w efekcie masz co innego po obu stronach zasobnika, z jednej  więcej drobnej frakcji a po drugiej groszek z niewielką zawartością miału. Powietrze na palniku wybiera łatwiejszą drogę prze groszek i efekt jak widać.

Staraj się sypać na środek zbiornika albo przegarnij ręką po wsypaniu do zbiornika - ja tak robię bo u mnie mała klapa i położona z boku zbiornika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.