Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Kotłem Oep 25 Kw

elew77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka moc grupowego i Ile podań? 240st? To trochę dużo. Nawet bardzo

Opublikowano

Ustawiłem na grupowym moc min.8kW a max. 12kW, 1 pobranie, dom 240m2, 17 grzejników, wewnatrz muru 5cm styropianu, dom bliźniaczy

Opublikowano

1 podanie?. 1 podanie to masz w podtrzymaniu . Ustaw min i max 12kw dmuchawę na 37% 4 podania. Histereze 1st. I za 6h pierwsza kontrola palnika i ewentualna korekta nastaw dmuchawy.

Opublikowano

zaraz to zrobie ale o 16 wyjeżdżam do pracy, bedziesz jutro w domu i bedziesz miał czas to poeksperymentuje z tym kotłem?

4 podania to ilość powtórzen postoju podajnika?

Ustawiem go tak jak napisałes

musze juz kończyć bedę jutro, dzieki za rady

Opublikowano

A jaki masz nr softu?

Opublikowano

Ilość powtórzen podajnika to dla podtrzymania. Nie masz przy wyborze mocy nadmuchu dla 12kw przy następnym wyborze krotność podań ?

Opublikowano

Wyłącz i włącz sterownik.

Opublikowano

No i ok. Wiec w spalaniu min i max 12kw moc dmuchawy dla 12kw 37% a krotność podań 4.

Opublikowano

Jakaś plaga ostatnio z tymi wysokimi spalinami. Daj 35% ale uważnie obserwuj kocioł czy nie będzie Ci zachodził sadza. A spaliny przechodzą prawidłową drogę czy może gdzieś sobie skracają?

Opublikowano

Czy szuflada jest i czy dolega do tylnej ściany, płyta betonowa dolega do tylnej ściany i najważniejsze zaślepka środkowych kanałów-wylotu do komina ma szczelnie przylegac.

Opublikowano

Nie schodz za bardzo z dmuchawa do dołu bo zacznie Ci kopcić. Dałeś. To obserwuj co na palniku. Miałbyś ster w sieci to do pomocy jeszcze by były histogramy a tak pozostaje tylko obserwacja palnika ;).

Opublikowano

No to wiadomo skąd takie temperatury ;). Wymiennik jest zarosniety i ma gorsza sprawnosc .Uważaj bo niedługo będą spadać...Pora wyczyścić. Co dwa tygodnie.

Opublikowano

Ok

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.