Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Prośba do kogoś życzliwego,

Czy mógł by ktoś sprawdzić, czy jak piec przejedzie w podtrzymanie to jak się przyłoży świeczkę do wlotu powietrza do dmuchawy to będzie "wciągać" płomień do wentylatora?

Mam problem ze zbyt wysoką temperaturą podajnika, a zaobserwowałem że w moim piecu jest ciąg przez wentylator w stanie spoczynku.

Wentylator to ewmar ness rv 12 pk .

Z góry dzięki za jakieś informacje/podpowiedzi.

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

Problemem jest wysoki ciąg kominowy. Lekarstwem jest Regulator Ciągu Kominowego który będzie utrzymywać ciąg na ustawionym poziomie.

Opublikowano (edytowane)

Ale ciąg się nie zmienił, a piec nie jest świeżo zainstalowany. Do jej pory nie było takiego problemu, a palę trzecią zimę.

W moim wentylatorze nie ma i nie było klapki. Jest tylko ta przesłona.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby kopiowania ostatniego postu
Opublikowano

A poziom żaru w palniku? Jak tutaj wygląda ?

Opublikowano

Prośba do kogoś rzyczliwego,

Czy mógł by ktoś sprawdzić, czy jak piec przejedzie w podtrzymanie to jak się przyłoży świeczkę do wlotu powietrza do dmuchawy to będzie "wciągać" płomień do wentylatora?

Mam problem ze zbyt wysoką temperaturą podajnika, a zaobserwowałem że w moim piecu jest ciąg przez wentylator w stanie spoczynku.

Wentylator to ewmar ness rv 12 pk .

Z góry dzięki za jakieś informacje/podpowiedzi.

U mnie płomień się odchyla, lecz go nie wciąga do dmuchawy.

Opublikowano

U mnie też. Odchyla się ale nie wciąga.