sambor Opublikowano 26 Maja 2014 #26 Opublikowano 26 Maja 2014 Po szybkim rajdzie po złomach - rura fi zewn 100 i grubości ścianki 5mm już czeka na dalszą obróbkę. Natomiast mam pytanie jak wykonać ten ruszt ruchomy - wiem że na zawiasie i sprężynie powrotnej, ale jak gęsto naciąć / nawiercić otwory? Może ktoś ma pomysł na ten element. Dodatkowe pytanie czy PP tylko z pod rusztu czy też otwory w powierzchni bocznej na dole rury.
SONY23 Opublikowano 26 Maja 2014 #27 Opublikowano 26 Maja 2014 Moim zdaniem w ruszcie jak najwięcej miejsca na powietrze, może nawet na próbę jakaś metalowa siatka na owady. Z otworami na boku zawsze jeszcze zdążysz. Widzę, że napaliłeś się nie na żarty... ;)
alex33 Opublikowano 26 Maja 2014 #28 Opublikowano 26 Maja 2014 Tak wygląda ruszt w oryginale.Podnoszona jest tylko sama rura wewnętrzna.
alex33 Opublikowano 26 Maja 2014 #29 Opublikowano 26 Maja 2014 Sambor zerknij na film-1min.27sek otrzymasz odpowiedź gdzie są otwory.Cały myk polega nie na nacięciach, a na kształcie wewnętrznej rury i na pewno nie ma tam wewnątrz żadnych ''gwintów''.
sambor Opublikowano 28 Maja 2014 #30 Opublikowano 28 Maja 2014 Moim zdaniem w ruszcie jak najwięcej miejsca na powietrze, może nawet na próbę jakaś metalowa siatka na owady. Z otworami na boku zawsze jeszcze zdążysz. Widzę, że napaliłeś się nie na żarty... ;) Widzisz kolego mnie takie rozwiązanie pasuje, już od dawna szukałem kozy o wysokiej stałopalności np 6-8h, a w tym przypadku tak jest. Dodatkowo zastanawiam się nad zwiększeniem ilości rur (palników) - np 2 lub 4 szt w jednej obudowie w celu zwiększenia mocy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.