Jachu Opublikowano 30 Listopada 2008 #1 Opublikowano 30 Listopada 2008 Witam. Czy montaż ekranu za grzejnikami ma sens czy moze to kolejny mit? Cytuj
tomala993 Opublikowano 2 Grudnia 2008 #2 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam Jachu odnośnie tych ekranów ja słyszałem dwie opinie choć osobiście ich nie używam. 1. Ekran taki powoduje jak sama nazwa wskazuje oddawanie większej ilości do pomieszczenia 2. Największe straty ciepła są przy drzwiach i oknach, i dlatego pod parapetami najczęściej stosuje się grzejniki i reasumując ja obstawal bym przy drugim punkcie bo biorąc pod uwagę iż budynek od strony ścian i dachu jest dobtrze izolowany to największe straty są właśnie od okien i drzwi i grzejnik oprócz nagrzania pomieszczenia w mazymalny spoób ma redukować wszystkie straty ciepła.Pozdrawiam Tomasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi