CoTo Opublikowano 26 Października 2013 #1 Opublikowano 26 Października 2013 Witam Po której stronie powinien znajdować się odpowietrznik w drabince łazienkowej? Drabinka podłączona do instalacji od dołu.Zasilanie z prawej a powrót z lewej.
sambor Opublikowano 26 Października 2013 #2 Opublikowano 26 Października 2013 To nie ma większego znaczenia, Możesz przecież dać dwa odpowietrzniki ;)
automatyk Opublikowano 27 Października 2013 #3 Opublikowano 27 Października 2013 możesz zastosować wyliczankę ..... i gdzie wkręcisz będzie dobrze
sybiga Opublikowano 27 Października 2013 #4 Opublikowano 27 Października 2013 Ja bym zamontował z lewej ( nad powrotem) tak się powinno montować odpowietrznik . Pozdrawiam.
majschi Opublikowano 27 Października 2013 #5 Opublikowano 27 Października 2013 Zamontuj w miejscu które umożliwia łatwiejszy dostęp z której strony byś nie wkręcił będzie dobrze
sybiga Opublikowano 27 Października 2013 #6 Opublikowano 27 Października 2013 Nie chcę się kłucić, ale z tego co wiem to odpowietrznik montuje się w naj wyrzszym i naj-odleglejszym punkcie grzejnika. (licząc od strony zasilania) Zresztą w co drugiej instrukcji montażu grzejnika drabinkowego jest napisane. gdzie taki odpowietrznik powinien się znajdować...
firmaremont Opublikowano 27 Października 2013 #7 Opublikowano 27 Października 2013 No właśnie w "co drugiej" a pytający nie miał tyle szczęścia :)
sambor Opublikowano 27 Października 2013 #8 Opublikowano 27 Października 2013 Jeżeli zasilanie jest na środku to trudno określić która strona - to raptem różnica ok 6cm w odległości bo taki jest rozstaw podłączenia. :) Daj odpowietrznik na jedna stronę i tą stronę leciutko podnieś w górę -1 max 3mm i grzejnik będzie się odpowietrzał prawidlowo
sybiga Opublikowano 27 Października 2013 #9 Opublikowano 27 Października 2013 No nikt nie powiedział jaki to typ grzejnika. I jak jest i czy w ogóle wypoziomowany...
automatyk Opublikowano 27 Października 2013 #10 Opublikowano 27 Października 2013 ale bijecie piane no słuchac się nie da ,pisał gość że podłączenie od dołu wiec niech w kreci o góry odpowietrznik gdzie mus sie podoba i tyle
CoTo Opublikowano 27 Października 2013 Autor #11 Opublikowano 27 Października 2013 Panowie dziękuję za odpowiedzi. Kupiłem odpowietrzniki automatyczne i powiem szczerze że automatycznie to one nie działają.Chyba że im pomogę i pokręcę pokrętłem :) Odpowietrzniki zamontowane w drabinkach na parterze i na poddaszu oraz na RTL-u podłogówki(narazie nie używana).Dlatego też pytałem o miejsce zamontowania. Jutro sprawdzę poziom na drabinkach i ewentualnie lekko podniosę w stronę odpowietrzników.Tylko czy to coś zmieni ? Jak odpowietrzam ręcznie tymi automatami to się drabinki i podłogówka odpowietrzają bez problemu. Oto zdjęcie:
sambor Opublikowano 27 Października 2013 #12 Opublikowano 27 Października 2013 W wyższej części grzejnika zbierać się będzie powietrze , które będziesz usuwał tym odpowietrznikiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.