Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drabinka - Po Której Stronie Odpowietrznik ?

CoTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po której stronie powinien znajdować się odpowietrznik w drabince łazienkowej?

Drabinka podłączona do instalacji od dołu.Zasilanie z prawej a powrót z lewej.

Opublikowano

możesz zastosować wyliczankę ..... i gdzie wkręcisz będzie dobrze

Opublikowano

Ja bym zamontował z lewej ( nad powrotem) tak się powinno montować odpowietrznik .

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie chcę się kłucić, ale z tego co wiem to odpowietrznik montuje się w naj wyrzszym i naj-odleglejszym punkcie grzejnika. (licząc od strony zasilania)

Zresztą w co drugiej instrukcji montażu grzejnika drabinkowego jest napisane. gdzie taki odpowietrznik powinien się znajdować...

Opublikowano

Jeżeli zasilanie jest na środku to trudno określić która strona - to raptem różnica ok 6cm w odległości bo taki jest rozstaw podłączenia. :)

Daj odpowietrznik na jedna stronę i tą stronę leciutko podnieś w górę -1 max 3mm i grzejnik będzie się odpowietrzał prawidlowo

Opublikowano

No nikt nie powiedział jaki to typ grzejnika.

I jak jest i czy w ogóle wypoziomowany...

Opublikowano

ale bijecie piane no słuchac się nie da ,pisał gość że podłączenie od dołu wiec niech w kreci o góry odpowietrznik gdzie mus sie podoba i tyle

Opublikowano

Panowie dziękuję za odpowiedzi.

Kupiłem odpowietrzniki automatyczne i powiem szczerze że automatycznie to one nie działają.Chyba że im pomogę i pokręcę pokrętłem :)

Odpowietrzniki zamontowane w drabinkach na parterze i na poddaszu oraz na RTL-u podłogówki(narazie nie używana).Dlatego też pytałem o miejsce zamontowania.

Jutro sprawdzę poziom na drabinkach i ewentualnie lekko podniosę w stronę odpowietrzników.Tylko czy to coś zmieni ? Jak odpowietrzam ręcznie tymi automatami to się drabinki i podłogówka odpowietrzają bez problemu.

Oto zdjęcie:

post-3492-0-71755600-1382901421_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.