urbens Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor #26 Opublikowano 9 Listopada 2011 Czy może to być już wysłużona pompka, która jak jest blisko do grzejnika to jest lepszy obieg, a czym dalej to słabszy?. Mam 9 grzejników, w jednym pokoju jest grzejnik, który grzeje tylko do połowy od góry, a dół grzejnika jest niemal lodowaty. W pozostałych 8 grzejnikach kurki pozakręcane więcej niż o połowę. Zauważyłem też, że w tych grzejnikach, które są najdalej od pieca (i najdłuższy obieg) też dół jest zimny, ale nie aż tak jak w tym pokoju. Wszystko odpowietrzone ,filterek przy pompce czysty. Cytuj
Franek19 Opublikowano 9 Listopada 2011 #27 Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam! Jak widzę problem Twój ciągnie się już trzeci sezon grzewczy.Przydałby się jakiś schemacik poglądowy to napewno więcej trafniejszych wniosków wysunąć.Podaj też średnice rur,rodzaj idługosć grzejników,jaki kocioł-paliwo.Wydaje mnie się,że 11 KW na 100 m2 to trochę za mało mocy w kotle.Czy masz zawór różnicowy?-jeśli tak to należało by go rozebrać i sprawdzić kulkę.Gdzieś gubi się H czynne pompy.Może gdzieś w rurze stoi powietrze (odwrotny spadek) i blokuje przepływ.Pozdr. Cytuj
Franek19 Opublikowano 9 Listopada 2011 #28 Opublikowano 9 Listopada 2011 Może kliknął byś parę fotek i wysłał nam? Cytuj
urbens Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor #29 Opublikowano 10 Listopada 2011 Dobra nieważne. Jak powinien być ustawiony przedmuch pieca w tej chwili mam 2 min przerwy 30 sek przedmuch, ustawiona temp. pieca 50. I czy miał przed załadunkiem do pieca powinno się moczyć? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi