tulipanG4 Opublikowano 17 Marca 2013 #1 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam. Mam pytanie, czy będzie grzał grzejnik V33, który zasilanie ma niżej niż powrót do pieca? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Jeżeli nie to na jakiej wysokości go mam powisić - słabo, bardzo słabo grzeje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulipanG4 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor #2 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 nie chodzi mi o grawitację, tylko normalnie dzięki pompce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gersik Opublikowano 17 Marca 2013 #3 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Jeżeli układ jest sprawny dobrze wykonany (odp. kryzowanie) to łaski nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiminero Opublikowano 17 Marca 2013 #4 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Układ CO jest układem naczyń połączonych i wyrywkowo rozpatrywać go nie można. Wrzuć szkic jak względem reszty ten grzejnik jest zamontowany. Na pytanie czy będzie grzał z zasileniem poniżej powrotu odpowiem tak: kotły gazowe wiesza się na strychach i grzeją wszystko co poniżej. Czyli można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulipanG4 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor #5 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź i zainteresowanie. Jest to grzejnik w garażu. Reszta działa poprawnie (parter i piętro) tylko ten w garażu jest jakiś letni ( do ciepłego to mu dużo brakuje ) - jak reszta jest gorąca. Grzejnik odpowietrzony. Może przyczyną jest że grzeje dom przez sterownik pokojowy, a grzejnik jest v33 140cm / 60cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gersik Opublikowano 17 Marca 2013 #6 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Sprawdź czy jest dobrze połączony (zasilenie-powrót). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.