damian85 Opublikowano 12 Marca 2013 #1 Opublikowano 12 Marca 2013 Posiadam piec Heiztechnik Q Plus 15kW z dmuchawą. Czy da sie do niego podłączyć taki http://allegro.pl/miarkownik-elektroniczny-ciagu-zamiast-dmuchawy-i3067942487.html elektroniczny miarkownik ciągu? Czy ktoś próbował już takiego rozwiązania? I czy ew. montaż tego urządzenia ma sens w tym piecu?
jameess Opublikowano 12 Marca 2013 #2 Opublikowano 12 Marca 2013 Nie przypominam sobie. Były na pewno miarkowniki Unister, ale one działają albo zamknięty, albo otwarty, czyli nie potrafią płynnie się zamykac bądź otwierać, a to powoduje wybuchy w piecu i można drzwiczkami dostać w czoło ;). Ten który podałeś ma w opisie podaną taką prace jak robi to zwykły miarkownik cieczowy, czyli powinno być ok. Ewentualnie zadzwoń do producenta i sie upewnij pozdrawiam jameess
zenekw Opublikowano 12 Marca 2013 #3 Opublikowano 12 Marca 2013 Mam go od około miesiąca działa płynnie o ile sterownik od dmuchawy sterowal płynnie dmuchawa.
damian85 Opublikowano 12 Marca 2013 Autor #4 Opublikowano 12 Marca 2013 @zenekw: Podłączyłes go do takiego pieca jak ja mam (Heiztechnik Q Plus)? Możesz wytłumaczy dokladnie jak podlaczyles miarkownik oraz czy zauwazyles jakas roznice w dzialaniu pieca ?
zenekw Opublikowano 12 Marca 2013 #5 Opublikowano 12 Marca 2013 Nie ja podlaczylem do warmeta sds ceramik. Podłączony jest normalnie tzn. Korpus przykrecony do pieca a linka do klapki przy popielniku całością steruje sterownik od dmuchawy u mnie Proton fuzzy logic. Co do palenia trudno powiedzieć węgla sypie tyle co przy dmuchawie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.