damian85 Opublikowano 12 Marca 2013 #1 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Posiadam piec Heiztechnik Q Plus 15kW z dmuchawą. Czy da sie do niego podłączyć taki http://allegro.pl/miarkownik-elektroniczny-ciagu-zamiast-dmuchawy-i3067942487.html elektroniczny miarkownik ciągu? Czy ktoś próbował już takiego rozwiązania? I czy ew. montaż tego urządzenia ma sens w tym piecu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jameess Opublikowano 12 Marca 2013 #2 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Nie przypominam sobie. Były na pewno miarkowniki Unister, ale one działają albo zamknięty, albo otwarty, czyli nie potrafią płynnie się zamykac bądź otwierać, a to powoduje wybuchy w piecu i można drzwiczkami dostać w czoło ;). Ten który podałeś ma w opisie podaną taką prace jak robi to zwykły miarkownik cieczowy, czyli powinno być ok. Ewentualnie zadzwoń do producenta i sie upewnij pozdrawiam jameess Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenekw Opublikowano 12 Marca 2013 #3 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Mam go od około miesiąca działa płynnie o ile sterownik od dmuchawy sterowal płynnie dmuchawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian85 Opublikowano 12 Marca 2013 Autor #4 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 @zenekw: Podłączyłes go do takiego pieca jak ja mam (Heiztechnik Q Plus)? Możesz wytłumaczy dokladnie jak podlaczyles miarkownik oraz czy zauwazyles jakas roznice w dzialaniu pieca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenekw Opublikowano 12 Marca 2013 #5 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Nie ja podlaczylem do warmeta sds ceramik. Podłączony jest normalnie tzn. Korpus przykrecony do pieca a linka do klapki przy popielniku całością steruje sterownik od dmuchawy u mnie Proton fuzzy logic. Co do palenia trudno powiedzieć węgla sypie tyle co przy dmuchawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.