małycygan Opublikowano 19 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Mam olbrzymi problem, od roku jestem posiadaczem kotła gazowego Termet miniterm. Od jakiegoś miesiąca zaczęlo mi gwałtownie spadać cisnienie w piecu i pojawia się komunikat 0 9. Dolewam wody za pomocą zaworu który znajduję sie z tylu kotła i wszystko gra. Jednak od jakiś dwóch tygodni cisnienie wody spada tak bardzo że musze dolewać wody 4-6 razy dziennie! Szukam w ścianach podłodze przy grzejnikach i innych dziwnych miejscach wycieku wody i nigdzie nic. Czym moze być spowodowany tak znaczny spadek ciśnienia i jak to naprawić? Proszę o szybkie i mozliwie logiczne odpowiedzi bo nie chcę spędzić świąt w kotłowni przy zaworze od pieca... Cytuj
smok Opublikowano 19 Grudnia 2012 #2 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zacznij od sprawdzenia nagrzewnicy w piecu. Cytuj
małycygan Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor #3 Opublikowano 19 Grudnia 2012 pół godziny temu zalałem do 3 barów, juz jest 0,1 bara. Nagrzewnica wygląda na całą. Cytuj
vernal Opublikowano 19 Grudnia 2012 #4 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nagrzewnicę sprawdź gdy woda jest zimna. Jak jest ok, to pozostaje sprawdzenie wszystkich rur, zaworów itd... Cytuj
małycygan Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor #5 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Jak mam sprawdzić tę nagrzewnicę? Cytuj
gersik Opublikowano 20 Grudnia 2012 #6 Opublikowano 20 Grudnia 2012 pół godziny temu zalałem do 3 barów, juz jest 0,1 bara. Nagrzewnica wygląda na całą. Na taki ubytek szukaj dziury w instalacji. Cytuj
Mushasi Opublikowano 4 Stycznia 2013 #7 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Ja mam coś takiego aktualnie do roboty miesiąc czekaliśmy kiedy się woda i gdzie pojawi ( instalacja była przeglądana przez klienta prawie codziennie ) Pojawiła się i w poniedziałek jadę pruć ścianę ale nie piec Inaczej mówiąc nowe sieci maja bardzo mało wody w instalacji i wystarczy maleńka usterka w instalacji i jest spadek ciśnienia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi