balldome Opublikowano 12 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Witam, Posiadam piec DEFRO KOMFORT EKO i kupiłem regulator Auraton 2025 RTH (bezprzewodowy), i nie wiem jak i gdzie go do pieca podłączyć. Proszę o rady i wskazówki. Być może jest to banalne zadanie, ale ja jestem w tym kompletnie zielony, a nie chce niczego popsuć. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj
Balzak Opublikowano 12 Grudnia 2012 #2 Opublikowano 12 Grudnia 2012 kolego z boki kotła masz wejścia na wszystkie przewody od pompek, obok masz taką puszeczkę metalową odkręcasz ją i tam masz opisane dwa zaciski pod regulator pokojowy, podpinasz w menu instalatora wybierasz regulator i cieszysz sie z tej funkcjonalności 1 Cytuj
balldome Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor #3 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Ok, dzieki Balzak, wieczorem jak wroce do domu to zobacze to o czym piszesz. Cytuj
balldome Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor #4 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Wszystko ładnie działa, ale mam jeszcze takie pytanie odnośnie już samego regulatora Auraton 2025 RTH. Ładnie mi reguluje zadane przeze mnie temperatury, natomiast zastanawia mnie w nim jedna rzecz, otóż gdy na wyświetlaczu na regulatorze w pokoju pokazuje się "symbol nadawania" (takie kreseczki odchodzące od siebie) na odbiorniku podłączonym do pieca, dioda świeci jako "alarm reset". Świeci się przez ok. 1-2 sekundy, czyli przez tyle co ?symbol nadawania?. Czy to normalne zachowanie, czy jest cos nie tak? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
🔧 Szukasz fachowca?
Wybierz branżę i porównaj oferty firm z Twojego regionu
🔧 Szukasz fachowca?
Wybierz branżę i porównaj oferty firm z Twojego regionu