andrever Opublikowano 15 Października 2012 #1 Opublikowano 15 Października 2012 Witam Mam laddomat 21-60 i postanowiłem go zamontować. Atmos zaleca takie podłączenie i tak to będzie wygladać u mnie. http://www.diaterm.wroclaw.pl/schemat%20z%20laddomatem.gif Mam tylko pytanie jak podłączyć układ cwu z osobną pompa, czy według powyższegi schematu będzie to działac? Obecnie Pompa cwu znajduje sie na powrocie z wężownicy i tłoczy wodę w stronę powrotu kotła. Czy gdy zawór termostatyczny bedzie zamknięty bo temperatura powrotu spadnie i załaczy się pompa cwu to cwu nie będzie działac-nie będzie przepływu? czy pompa cwu i pompa laddomatu będa sie gryzły nawzajem? CZy trzeba stosować w tym przypadku sterownik wylączający oprócz pompy co pompę laddomatu w trakcie grzania cwu? Czy należało by podłaczyć powrót cwu za laddomatem(pominąc go) i wyłaczać pompe laddomatu gdy grzeje sie cwu. Zależy mi na piorytecie grzania cwu. pozdrawiam
masterrysz Opublikowano 15 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 15 Grudnia 2013 witam również posiadam piec Atmos. prosiłbym o kontakt na adres; [email protected]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.