GrzegorzGąsior Opublikowano 26 Października 2012 Autor #51 Opublikowano 26 Października 2012 tylko w jakim ustawieniu jest otwarty na 100%?? (nie mam typowej podziałki 1 2 3 4 5 itd) No i czy otwarty na 100% ten zawór to dobrze czy źle, skoro ma byc otwarty na 100% to po co w ogóle jest założony?....... pompę ktołową mam. Mam na obiegu dwie pompy jedną C.O i jedną na C.W.U... a miał, cóż jest certfikowany, tańszy niż ekogroszek a w zasadzie jest tylko troszkę bardziej mniej granulowany... to nie przesiewki z tandetnych i złodziejskich składów opałowych....mam to sprawdzone! (żwiru w popielniku nie mam prawie w cale.....a uwierz mi zeszłej zimy sprawdzałem wszytskie wyrzucane popielniki Cytuj
automatyk Opublikowano 26 Października 2012 #52 Opublikowano 26 Października 2012 ok ale tak dla informacji miał ,groszek czy inny sort zawsze jest odsiewką gdyż przewaznie głównym sortem jest kotka ,nastepnie groch 2 ,groch ,ekogroch ,ekogroch do 30mm i miały miał gruby do 30mm itd ,i nastepnie zaczyna sie mieszanie ze żwirem a do pytania daj foto tego zaworu to sie zobaczy albo tak ustawiaj żeby parametr na grzejniki szedł taki sam jak z kotła a na pytanie to po co zawór to moje pytanie ile masz pomp czy pod zaworem masz pompe kotłową ?? na CO masz pompę i na cwu masz pompę ,jesli nie masz kotłowej to ten zawór masz jedynie po to aby ograniczyć parametr w okresach przjeciowych aby parameyt na grzejniki nie szedł zbyt duzy bo na kotle musisz mieć min 50st Cytuj
GrzegorzGąsior Opublikowano 26 Października 2012 Autor #53 Opublikowano 26 Października 2012 ok, jutro rzuce fotosy i wrócimy do tematu...i pytanie mam kolejne. otóż grzejniki którymi grzeje aktualnie są na jednym poziomie mieszkalnym, jednak te z krótszym obiegiem są ciepleszje od tych z dłuższym.... czym jest to spowodowane złą instalacją czy jak to interpretować, Ja chciałbym mieć jednakową temperature na każdym grzejniku, jak to osiągnąć?? Cytuj
automatyk Opublikowano 26 Października 2012 #54 Opublikowano 26 Października 2012 temat kryzowania instalacji był poruszany ,pod głowicami sa cyfry i tam się nastawia przepływ lub ustawia opór zaworu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi