Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomieszczenie Blaszane - Ogrzewanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam 27m2 blaszanego pomieszczenia. Pomieszczenie nie jest ocieplone ze względu na aktualnie zagospodarowane miejsce nie mam możliwości ocieplenia styropianem. Potrzebuję czegoś aby ogrzewać to w zimę do temperatur w których będzie można pracować.

Rozpatrywałem nagrzewnice gazowe lecz zużywają one dużą ilość gazu przy czym również wytwarzają po prostu smród.

Chciałem róznież wstawić piecyk na drewno, węgiel lecz chciałbym tego uniknąć gdyż zaraz pomieszczeniem są składy opału i mogło by z komina się coś zatlić i zapalić.

Kolejnym pomysłem było zamontowanie czterech kurtyn powietrznych z niższej półki (mały budżet) :

http://allegro.pl/ku...2581481860.html

po 1 na każdej ścianie a w lato jako wentylacja. Pewnie by się nie sprawdziło na gołą blachę ale czekam na porady.

A może jakiś grzejnik elektryczny ?

http://allegro.pl/grzejnik-elektryczny-konwektor-ste-cns-300-s-3000w-i2586868100.html

Proszę o porady.

Edytowane przez Mat3ys

Opublikowano

0 jak pomieszczenie z samej blachy to trudno bedzie ogrzać a w mrozy dojdzie skraplanie się wody i szron , lod na blasze - czarno to widze

Opublikowano

Grzenik elektryczny albo te kurtyny to jakiś żart chyba.

Przy 27m2 z blachy to majątek wydasz żeby to ogrzać o ile w ogóle się uda w co wątpię.

Mam garaż murowany z nieużywanych poddaszem o tej powierzchni i nagrzewnica gazowa której palniki mają moc 3kw nie dawała rady. Przy czym temperatura wyjściowa była około 6 stopni.

Albo nagrzewnica gazowa i to nie taka małą albo piec na węgiel...ale przede wszystkim jednak ociepl..