micho63 Opublikowano 15 Października 2008 #1 Opublikowano 15 Października 2008 Witam mam problem ze znalezieniem odpowiedniego sterownika który połączy piec gazowy, solar i wymiennik na kominku może ktoś z Was ma takie rozwiązanie i może się podzielić doświadczeniem. Priorytet oczywiście woda. Zasobnik z dwiema wężownicami dolna do solara. A może jest gotowe rozwiązanie? Cytuj
adam Opublikowano 16 Października 2008 #2 Opublikowano 16 Października 2008 W identycznej kombinacji zastosowałem coś takiego http://www.ctmpolonia.pl/akcesoria.htm Model CEGTC 110-24 Cytuj
himani Opublikowano 17 Października 2008 #3 Opublikowano 17 Października 2008 Witam mam problem ze znalezieniem odpowiedniego sterownika który połączy piec gazowy, solar i wymiennik na kominku może ktoś z Was ma takie rozwiązanie i może się podzielić doświadczeniem. Priorytet oczywiście woda. Zasobnik z dwiema wężownicami dolna do solara. A może jest gotowe rozwiązanie? Odpuść sobie ten proponowany i zastosuj prawidłowy,co do priorytetu wody to nie tak całkiem do końca .Woda może znajdować się w układzie CO a nie w kolektorze słonecznym.Zakup zestaw kompletny ze sterowaniem termoregulacyjnym Luddomad 21 -72.On spełni Twoje wymagania, myślę że kupisz go w każdym punkcie dystrybucyjnym kolektorów słonecznych. Koszt to ok.1000 zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi