Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ocena przeróbki starej instalacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
post-3430-1223811771_thumb.jpgpost-3430-1223804112_thumb.jpgProszę o uwagi n/t instalacji , piec 23 kW dolnego spalania w starej instalacji, możliwość układu zamkniętego i otwartego , ostateczny wygląd już z CWU, nie wiem czy przekładać zawór mieszający bliżej pompy ,w tej chwili zawór mam niżej, proszę o pilną odpowiedź
Opublikowano
post-3430-1223811771_thumb.jpgpost-3430-1223804112_thumb.jpgProszę o uwagi n/t instalacji , piec 23 kW dolnego spalania w starej instalacji, możliwość układu zamkniętego i otwartego , ostateczny wygląd już z CWU, nie wiem czy przekładać zawór mieszający bliżej pompy ,w tej chwili zawór mam niżej, proszę o pilną odpowiedź

Witam,

Żle zamontowany zawór 4D,instalacja na paliwa stałe nie może pracować w układzie typu zamkniętego.

Opublikowano
  • Autor

Nie może ze względów bezpieczeństwa- przy zamkniętym układzie mam ok 1 bara a piec jest do 1,5 bara więc raczej mu nic nie grozi ale jak widać mogę zostawić układ otwarty . A jeśli chodzi o zawór 4d to co z nim jest nie tak i o który rysunek chodzi bo 1 sposób mam i działa bez zarzutu z mieszaniem w pełnym zakresie - zawór 1,5 cala .Nie mogę w pełni pracować grawitacyjnie w razie potrzeby bo gorąca woda ma opory na zaworze nawet gdy nie ma mieszania (powrót mogę puścić bezpośrednio do pieca zaworem na dole. Schemat drugi umożliwia pełną grawitację ale chcę potwierdzić czy ktoś ma uwagi?