krzysiek0121 Opublikowano 21 Marca 2012 #1 Opublikowano 21 Marca 2012 Witam, mam problem z piecykiem gazowym (euro term). Gdy zakręcam wodę ogień nie gaśnie, co mam zrobić? Proszę o rady Cytuj
adamasz Opublikowano 21 Marca 2012 #2 Opublikowano 21 Marca 2012 ...Gdy zakręcam wodę ogień nie gaśnie, co mam zrobić? Proszę o rady Rada jest taka, że lepiej się sam nie zabieraj za ten piecyk. To wygląda na uszkodzenie zaworu membranowego - a wymiana takowego wiąże się z demontażem od str.zasilania gaz. Czyli jak to ponownie skręcisz, to musisz KONIECZNIE sprawdzić szczelność-a nie mając czujnika gazu nie zrobisz tego WŁAŚCIWIE :o ! Cytuj
krzysiek0121 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor #3 Opublikowano 22 Marca 2012 Myślisz, że w granicach jakich kosztów mogę się spodziewać, gdyby to był ten zawór? Cytuj
adamasz Opublikowano 22 Marca 2012 #4 Opublikowano 22 Marca 2012 Z gazownikami nigdy nic pewnego - mnie chcieli kiedyś naciągnąć na 1800 za samo założenie gazomierza, bo rurki już pospawał uprawniony wcześniej, a dokumentację wykonał inny uprawniony... Ale taki zaworek do krajowego piecyka to tak jakieś 300 z montażem i regulacją u nas pójdzie! Możesz próbować u kilku instalatorów, bo to są niestety uznaniowe usługi, bez cennika robocizny :( . Cytuj
krzysiek0121 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor #5 Opublikowano 8 Lutego 2013 Fachowiec zrobił mi to za 100 zł - nawet nieźle. Teraz pojawił się inny problem... Mianowicie, płomień świeczki po odpaleniu piecyka zaczyna palić się bardzo chaotycznie, przerywa i jakby zanikał, w końcu gaśnie. Co może być powodem i jak się z tym uporać? Cytuj
olinek Opublikowano 8 Lutego 2013 #6 Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Proponuje zawołać fachowca ,najlepiej tego z postu powyżej ,jak przez prawie rok nie "dupło" to dobry fachowiec :) :blink: Edytowane 8 Lutego 2013 przez olinek Cytuj
krzysiek0121 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor #7 Opublikowano 9 Lutego 2013 Może to nic poważnego i da się samemu coś zdziałać? Cytuj
pasik1002 Opublikowano 12 Lutego 2013 #8 Opublikowano 12 Lutego 2013 może jest przytkany dopływ powietrza do świeczki (powinna tam być taka opaska którą reguluje sie płomień ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi