Ambroży Opublikowano 28 Września 2008 #1 Opublikowano 28 Września 2008 Mam pytanie w piątek babcia z którą mieszkam z żoną odkręciła zawór spustowy przy piecu węglowym i cpuściła wodę z układu. Układ ten jest układem zamkniętym ponieważ jest ogrzewnie gazowe. W sobotę dopuściłem wody do układu ale wieczorem za świecił mi się błąd na piecu gazowym E9 i wzrosło ciśnienie mimo to że nic nie robiłe i nie paliłem w piecu . I dziś była podobna sytuacja kilka razy chodziłem do kotłowni i upuszczałem wody z układu. Ciśnienie nie spada poniżej 1.6 bara tylko się wciąż podnosi i nie wiem co mam z tym zrobić Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie z góry dziękuję Cytuj
Ignac Opublikowano 29 Września 2008 #2 Opublikowano 29 Września 2008 Witam. Myślę że powodem wzrostu ciśnienia może być nieszczelność zaworu dopustowego i dlatego powoli wzrasta ciśnienie. Cytuj
adam Opublikowano 29 Września 2008 #3 Opublikowano 29 Września 2008 Trzeba też sprawdzić ciśnienie w naczyniu przeponowym. Cytuj
Ambroży Opublikowano 30 Września 2008 Autor #4 Opublikowano 30 Września 2008 Był nieszczelny zawór dopustowy wymieniłem i jest już ok dziękuję za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi