adam33wars Opublikowano 30 Listopada 2011 #1 Opublikowano 30 Listopada 2011 Wczoraj był u mnie elektryk i instalował mi bojler. Podłączył i wszystko było dobrze, kazał poczekać aż bojler się nagrzeje i odkręcić wodę żeby sprawdzić. W oczekiwaniu na ciepłą wodę, było słychać dziwne odgłosy, jakby woda gotowała się w rurach. Natomiast po 1,5 godz. bojler pokazywał że woda jest zagrzana ale z kranu leciała tylko zimna woda. Co może być przyczyną tego że woda leci zimna jak w bojlerze jest ciepła, czy może to mieć związek z tym "bulgotaniem" w rurach? Proszę pilnie o jakieś sugestie. Cytuj
bobi70 Opublikowano 30 Listopada 2011 #2 Opublikowano 30 Listopada 2011 witam dobrze by bylo fotki zapodac czy elektryk instalowal tylko grzalke tzn jej podlaczenie, czy robil wszystkoi tzn instalacje i elektryczna i hydrauliczna. Cytuj
adam33wars Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor #3 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Robił wszystko elektryk, i czego dokładnie foty zrobić ?? Cytuj
bobi70 Opublikowano 2 Grudnia 2011 #4 Opublikowano 2 Grudnia 2011 1-zdjecie przyłącza 2-wyglad ogolny 3-podaj typ bojlera jesli to ogrzewacz elektryczny a wskazuje na to fakt ze podlaczal to elektryk a nie hydraulik :), masz zamienieony dopływ z odpływem.--sprawdz to! przewód zasilający (zimna woda do boilera) powinien byc do króćca oznaczonego na niebiesko przewod odbiorczy (ciepla woda z bojlera na krany) do króćca oznaczonego na czerwono zamieniac tego nie wolno Cytuj
Kubaza Opublikowano 2 Grudnia 2011 #5 Opublikowano 2 Grudnia 2011 jak masz pompkę obiegową do ciepłej wody to jeżeli nie masz zaworu zwrotnego to może Ci zaciągać wodę z powrotu obiegu ( ja tak miałem i mistrz hydraulik nie był w stanie tego rozgryźć, drugi przyszedł i po 3 minutach wiedział ) Cytuj
Hydromaroozo Opublikowano 4 Grudnia 2011 #6 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Nadal nam nie powiedziałeś czy robione było coś przez hydraulika czy tylko elektryka. Po jeśli hydraulika była robiona to może po po prostu zostało coś źle podłączone. Jak wiadomo, nie każdy ma pojęcie o tym co robi ;) Cytuj
bobi70 Opublikowano 4 Grudnia 2011 #7 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Nadal nam nie powiedziałeś czy robione było coś przez hydraulika czy tylko elektryka. vide post #3 Cytuj
adam33wars Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor #8 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Już po kłopocie było coś pomieszane z rurkami, bo bojler się nie odpowietrzył, dzięki za informacje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi