smoczajama Opublikowano 23 Listopada 2011 #1 Opublikowano 23 Listopada 2011 Witam, w mieszkaniu deweloperskim zastosowano niestandardowe pexy 17mm (niemieckiej firmy nie pamiętam nazwy). jak połączyć pex 17mm z pexem 16mm (łączenie prasowane)?? ścięcie zewnętrznej warstwy aluminiowej przez co uzyskam 16mm to dobry pomysł czy beznadziejny? (nie wiem jakie zadanie spełnia ta 0.5mm warstwa aluminium). Dziękuję za pomoc Cytuj
SanitSystem Opublikowano 23 Listopada 2011 #2 Opublikowano 23 Listopada 2011 beznadziejny najlepiej połączyć tym samym systemem lub zastosować przejście gwintowane. Cytuj
smoczajama Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor #3 Opublikowano 25 Listopada 2011 Wszędzie dzwonie i niestety nigdzie nie mogę kupić takiej złączki 16x17. Miał ktoś do czynienia ze srednica 17mm w pexie? Cytuj
SanitSystem Opublikowano 25 Listopada 2011 #4 Opublikowano 25 Listopada 2011 wykonaj reszte instalacji najlepiej z tego co już masz 17 to np system Tece Cytuj
smoczajama Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor #5 Opublikowano 27 Listopada 2011 SanitSystem bardzo mi pomogłeś. Nie wiem czemu ten system jest mało popularny (w hurtowniach nikt nie miał pojęcia czemu rurka ma 17mm) a wydaje mi się że jest lepszy od systemów zaprasowywanych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi