nalpio Opublikowano 15 Listopada 2011 #1 Opublikowano 15 Listopada 2011 Czy obejście zaworu czterodrożnego zaworem różnicowym to dobry pomysł? Cytuj
groszek Opublikowano 15 Listopada 2011 #2 Opublikowano 15 Listopada 2011 Ja tak mam w swojej instalacji, ale czy to dobry pomysł ? To zależy raczej od konkretnego rozwiązania. Więcej szczegółów by się przydało, by dać jednoznaczną odpowiedź. Cytuj
nalpio Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor #3 Opublikowano 15 Listopada 2011 Chodzi o obejście małego obiegu kotłowego na wypadek zaniku napięcia. Chodzi mi głównie o to, czy ZR nie wpłynie na działanie zaworu 4D w czasie jego normalnej pracy. Instalacja nie będzie działać i tak grawitacyjnie, bo jest na rozdzielaczu+alupex 16mm. Grawitacyjnie musi działać tylko obieg kotłowy bo układ jest zamknięty, chłodzony wężownicą. Jeszcze jedna rzecz. Czy trzeba montować zawór różnicowy w obejściu pompy kotłowej skoro pompa i tak jest bezdławicowa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi