piwakk Opublikowano 31 Sierpnia 2011 #1 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) ]Witam Podłączyłem nowy piec i uruchomiłem grzanie cwu ale niestety obieg pompy cwu jej zapowietrzony i pompa mieli i powrót z bojlera był zimny dopiero jak odpowietrzyłem na pompie to poszło ale za jakiś czas zasilanie gorące a powrót ciepły .zainstalowałem odpowietrznik na zasilaniu bojlera ale trochę poniżej najwyższego punktu zasilania bojlera widać to na schemacie czy to może mieć wpływ czy to przerabiac podnosić wyżej (sprawdzałem odpowietrznik nie ma tam powietrza a pompka głośno mieli czy odpowietrzać całą instalacje Dziękuję schemat co.bmpNiedostępne Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez piwakk Cytuj
jendrej83 Opublikowano 1 Września 2011 #2 Opublikowano 1 Września 2011 Witam.Ja takze musialem zamontowac odpowietrznik na bojlerze i przeszukujac forum i rady chlopakow doradzili mi by odpowietrznik byl na bojlerze w jak najwyszym punkcie nad wymiennikiem by latwiej sie powietrze wydostalo,i jak bedziesz mial luz nad wymiennikiem a stropem to nawet mozesz jeszcze toche przedluzyc wysokosc odpowietrznika.Tu masz zdjecie pogladowe jak powinien byc zamontowany odpowietrznik.Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi