snoop84 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 #1 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam, czy mogę kogoś poprosić o przedstawieniu różnic a w zasadzie korzyści oraz wad instalacji olejowych jedno- lub dwururowych ?? Znam zasady funkcjonowania, ale nie widzę żadnych argumentów, które by przemawiały za którąś z opcji. Ewentualne materiały techniczne mile widziane. Pozdrawiam. Cytuj
Gość mak Opublikowano 4 Sierpnia 2011 #2 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jak znasz zasadę działania to znaczy że masz wszystkie konieczne informacje.Instalacji jednorurowych już chyba nikt nie buduje, bo po co komu układ którym praktycznie nie można sterować a każdy kolejny grzejnik musi być większy ze względu na spadek temperatury zasilania.Ceny rur nie są aż tak wygórowane aby budowa takiej instalacji miała ekonomiczne uzasadnienie. Cytuj
snoop84 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor #3 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Ale ja nie mówię o instalacji wodnej tylko olejowej, a więc to co jest pomiędzy zbiornikiem na olej a kotłem olejowym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi