Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pierwszy raz pisze na forum, przedtem bardzo dużo czytałem ale nadszedł czas że potrzebuje pomocy. Wprawdzie mam wyuczony zawód technik instalacji sanitarnych ale ngdy nie pracowałem w tej branży no a siostra się uparła że ja mam jej wykonać instalację CO. w nowym budynku jednorodzinnym. Niestety się zgodziłem, chciałbym ją zrobić najlepiej jak można więc prosze o opinie na temat mojego projektu, bardzo przepraszam za jakość rysunku.

post-11779-0-40077300-1309086364_thumb.jpg

Opublikowano

ale haos 4d nie podłączony prawidłowo gdzie układ kotłowy? przemyśl i popraw na spokojnie

post-16946-0-94144700-1309117239_thumb.jpg

Opublikowano

Bardzo jestem wdięczny za odpowiedz, faktycznie popełniłem głupi błąd, ale myśle że teraz będzie dobrze, odpowietrzenie dla pionu zasilania już zrobiłem tak jak na rysunku dlatego już tak zostawie, napewno nie zaszkodzi. Proszę chociaż o krótką odpowiedz - może tak zostać z tym obiegem kotłowym ?

post-11779-0-07275100-1309208429_thumb.jpg

Opublikowano

Czyli wygląda że umieszczenie zaworu jest ok, tylko pomyliłem kroćce ale to dlatego że nie miałem takiego jeszcze w rece, z pewnośćią na zaworze bedzie oznaczone z której strony co podłączyć,

Opublikowano

co do podłogówki to zdania są podzielone ja wypowiem się w następnym sezonie grzewczym częściowo pozwoliłem sobie troche poprawić twój rysunek

post-16946-0-87366400-1309211253_thumb.jpg

a jak chcesz opini to zaglądnij

https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/8124-instalacja-co-i-cwu/page__st__40

https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/9643-zawor-vta-372-nie-dziala/page__p__81763__fromsearch__1#entry81763

Opublikowano

Ok, dzięki za trafne sugestie, myśle jednak że ta podłogówka powinna działać i zostawie ją tak równolegle z tym wymiennikem, a zmienie tylko ten powrót i wepne go bezpośrednio przed kotłem.