slaw Opublikowano 6 Sierpnia 2008 #1 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Interesują mnie opinie na temat pieca Skam-p firmy Sekom Łucki, a szczególnie z palnikiem II generacji Brucera. dzięki Sławek Cytuj
slaw Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor #2 Opublikowano 9 Listopada 2008 Od tygodnia mam Skam-p'a 17 kW, z obrotową retortą i sterowaniem PID Po tych paru dniach użytkowania kotła retorowego mogę coś podpowiedzieć dla "wahających się" po 1. W końcu nie muszę biegać podkładać do pieca. 2. Rano budze się, a w domu ...cieplutko. 3. Zawsze mam ciepłą wode użytkową. 4. Sterowanie PID jest rewelacyjne, piec sam dobiera sobie dawkę, przedmuch itp. 5. Polecam obrotową retortę - nie ma problemów ze spiekami, czy paleniem sie z jednej strony, po prostu podczas każdego podania groszku następuje obrót o 90 st. 6. Razem z wymianą kotła zamontowałem zawory termonstatyczne na grzejnikach - rewelacja oraz zawór czterodrogowy. pozdrawiam Sławek Cytuj
QbaB Opublikowano 9 Stycznia 2009 #3 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam Przymierzam sie troszke równiez do tego pieca, prosze o opinie. Jak sprawuje sie obecnie? Czy nie było żadnych problemów? Jakie zużycie opału na jaki dom? Czy sterownik rzeczywiście radz sobie w każdej sytuacji bez dodatkowych regulacji? P.S. I dlaczego jednak retorta obrotowa a nie brucer? Pzdr QbaB Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi