zamach Opublikowano 18 Marca 2011 #1 Opublikowano 18 Marca 2011 Witam!! Potrzebuję porady który z powyzszych kotłów wybrać? Który bedzie najbardziej ekonomiczny i bezawaryjny??? Powierzchnia do ogrzania to ok220 m2 a więc wydaje mi się że najlepszy będzie 25Kw Cytuj
Kubaza Opublikowano 13 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 13 Grudnia 2011 nie wiem jak pozostałe, ale ja mam sas gro eco 23kW ze sterownikiem ognik 2 PID i złego słowa nie mogę powiedzieć. nic nie trzeba ustawiać "pid" sam sobie dobiera wszystkie parametry i pali się świetnie następny pewnie tez kupię sas serwis też chyba ok, jak dzwoniłem zawsze mi pomagali pozdrawiam Cytuj
1973 Opublikowano 13 Grudnia 2011 #3 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Mam SAS gro eco 17kw już 4 lata i pracuje non stop.Nie narzekam Cytuj
Kessel Opublikowano 13 Grudnia 2011 #4 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Witam!! Potrzebuję porady który z powyzszych kotłów wybrać? Który bedzie najbardziej ekonomiczny i bezawaryjny??? Powierzchnia do ogrzania to ok220 m2 a więc wydaje mi się że najlepszy będzie 25Kw Szukaj kotła z pionowym wymiennikiem - duża sprawność i długi okres między konserwacjami (czyszczeniem). Na półkach osiada popiół i sadza przez co obniża się sprawność. Pionowy wymiennik wystarczy "trzepnąć" rurą metalową w "plecy" i sam się otrzepie z osadu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi