Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lutowanie Twarde Rur Fi28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje polutować lutem twardym rurę fi28. W związku z tym mam pytanie co do palnika, a może raczej zestawu. Znalazłem w sieci zestaw do lutowania Bi-Gas (propan-tlen na te małe butle jednorazowe) oraz drugi podobny firmy rothenberger i pytanie czy tego rodzaju palnikami jestem w stanie poprawnie polutować rurki fi28 CU. To nie ma być zestaw zarobkowy tylko na swoje potrzeby. Nie chciałbym się bawić w jakieś duże butle z tlenem i w ogóle. Dzięki za pomoc

Opublikowano

Ja też lutuję rurki miedziane lutlampą, ale cynowym lutem, a nie twardym. O ile się nie mylę, to płomień gorętszy jest konieczny... Ciekawe co konkretnie to ma być?

Opublikowano

Witam, potrzebuje polutować lutem twardym rurę fi28. W związku z tym mam pytanie co do palnika, a może raczej zestawu. Znalazłem w sieci zestaw do lutowania Bi-Gas (propan-tlen na te małe butle jednorazowe) oraz drugi podobny firmy rothenberger i pytanie czy tego rodzaju palnikami jestem w stanie poprawnie polutować rurki fi28 CU. To nie ma być zestaw zarobkowy tylko na swoje potrzeby. Nie chciałbym się bawić w jakieś duże butle z tlenem i w ogóle. Dzięki za pomoc

Wrzuć kolego jakieś linki do tego sprzętu.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy moge wkleic linki, jak nie to proszę o usuniecie

technika.krakow.pl/index.php?p702,zestaw-do-lutowania-twardego-bi-gas-transport-gratis

drugiego nie wkleje bo widziałem w praktikerze.

Opublikowano

Najlepiej zakup coś trwałego i sprawdzonego np.Perun polski znany produkt.

Ja uzywam tego zestawu do propanu-butanu i jest super.

A co do lutu to mieki przy zawartości cyny 97%

post-21309-0-78198800-1299135344_thumb.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy moge wkleic linki, jak nie to proszę o usuniecie

technika.krakow.pl/index.php?p702,zestaw-do-lutowania-twardego-bi-gas-transport-gratis

drugiego nie wkleje bo widziałem w praktikerze.

Moim zdaniem powinno się udać, ale trzeba mieć trochę wprawy w twardym lutowaniu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Podobnym sprzętem klajstrowałem fi 22 myślę,że fi 28 też pójdzie.