derk Opublikowano 6 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam Mieszkam na ostatnim piętrze w 4 piętrowym bloku. Wymieniłem typowe grzejniki żeberkowe na panelowe Buderus i to chyba był mój błąd . Spółdzielnia założyła elektroniczne 2 punktowe podzielniki i teraz nie wiem jak ustawić kryzy w głowicy, aby bylo ciepło i w miare tanio :) Teraz mam ustawione kryzy na Maxa , a glowice 2,5. Temperature w pokojach mam 21* i glowica włącza/ wyłącza. Zastanawiam się jakie rozwiązanie będzie optymalne, zaznaczam że kaloryfery mam o większej mocy od tej na którą zezwoliła spółdzielnia . Niestety w tych podzielnikach jest skala, ustawiona zależnie od mocy grzejnika. Sedno sprawy- Jak najlepiej ustawić kryze w głowicy , pozostawić na maksa czy raczej starać się ustawić na mniejszy przepływ ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi