karol1555 Opublikowano 31 Października 2010 #1 Opublikowano 31 Października 2010 chcę kupić kocioł sas uwt i nie wiem o jakiej mocy? parametry domku 180 m kwadratowych pow. około 120 żeberek grzejników alice 500 instalacja pex 16 podłogówka 3 pętle 1--30m bieżących rury 2-- 50m 3--50m budynek ocieplony z góry dzękuję Cytuj
Mushasi Opublikowano 31 Października 2010 #2 Opublikowano 31 Października 2010 CWU będzie czy tylko samo grzanie . Cytuj
ladkar Opublikowano 31 Października 2010 #3 Opublikowano 31 Października 2010 osobiscie radze bys obejrzal sobie kotly firmy dworek, jezeli znajdzie 3 roznice to stawiam flaszke:) a cena diametralnie sie różni. Cytuj
Mushasi Opublikowano 31 Października 2010 #4 Opublikowano 31 Października 2010 spotkałem u klienta piec firmy termiko astra świetna sztuka bardzo ekonomiczny z awaryjnym rusztem na ekogroszek i co chcesz możesz palić na awaryjnym ruszcie byłem zaskoczony przy temperaturach obecnych pali około 70kg groszku na tydzień świetnie dobrane sterowniki a na twoją instalację 18 starczy Cytuj
karol1555 Opublikowano 31 Października 2010 Autor #5 Opublikowano 31 Października 2010 CWU będzie czy tylko samo grzanie . cwu będzie 300l biawar Cytuj
karol1555 Opublikowano 31 Października 2010 Autor #6 Opublikowano 31 Października 2010 osobiscie radze bys obejrzal sobie kotly firmy dworek, jezeli znajdzie 3 roznice to stawiam flaszke:) a cena diametralnie sie różni. jestem zdecydowany na sasa Cytuj
krool2 Opublikowano 31 Października 2010 #7 Opublikowano 31 Października 2010 17-18 kw będzie ok Cytuj
ladkar Opublikowano 1 Listopada 2010 #8 Opublikowano 1 Listopada 2010 19 kw w zupelnosci wystarczy, a co do SAS, owszem, rewelacyjne kotly, a polecilem firme dworek bo znam historie wspolpracy obu panów, tak wiec dworek i sas trzaskają dokladnie ten sam kociol( wymiary co do mm, waga co do kg. itp) a 600 zl na kotle piechotą nie chodzi Cytuj
karol1555 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor #9 Opublikowano 1 Listopada 2010 jeden gość powiedział mi że 17sas jest równy 20 innej marki czy to prawda? Cytuj
ZygaPr Opublikowano 25 Czerwca 2012 #10 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc sie przywitam ze wszystkimi. Postanowiłem tutaj zasiegnąć rady gdyz kupiłem bardzo mały domek do remontu bliźniak . Całkowita powierzchnia to 85 m2 łazienka,kibel, 4 pokoje, kuchnia,częsciowo piwnica, dom ma być ocieplony dach równiez, dobre energooszczędne okna.Dodam że częściowo będzie ogrzewanie podłogowe w sumie 20 m2. Moje pytanie brzmi tak gdyż chcemy z żoną instalacje gazową lub ekogroszek żeby ewentualnie jakis papier-kartony spalić a przy okazji zagrzać sobie wode do kapieli. Proszę o rade jaki piec dobrać do takiej powierzchni i rodzaju paliwa . Piec zeby był oszczedny niedrogi a gdyby był mało awaryjny to duzy + , co w takiej instalacji musiałobym wziąść pod uwage pompy to jakie . Proszę o rady jak dla laika bo naprawde sie nie znam a fachowcy to by mi wszystko wcisneli bo czują ze sie nieznam. Proszę w przyblizeniu mi napisać jaki koszt urzytkowania obu instalacji Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi