KRYST Opublikowano 10 Kwietnia 2008 #1 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Interesują mnie grzejniki w rosądnej cenie. Ktoś zaproponował mi KERMI Therm X2. Czy są dobre. Piec chcę Vaillant lub Veissmann ( nie wiem jaki model wybrać) może ktoś mi doradzie jakiś lepszy dwu funkcyjny z zam.komorą spalania. Cytuj
Neo Opublikowano 11 Kwietnia 2008 #2 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Dla nowego budynku proponuję kocioł kondensacyjny + grzejniki Regulus. Będzie oszczędnie jak na ogrzewanie gazowe. Kermi to dobre grzejniki ale za drogie. Podobną jakość mają Henrad lub Delonghi a są dużo tańsze. Jeżeli masz taką możliwość zainwestuj w kocioł jednofunkcyjny + zasobnik, bardziej ekonomiczne i komfortowe. Pozdrawiam Cytuj
1950 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 #3 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Dla nowego budynku proponuję kocioł kondensacyjny + grzejniki Regulus. Będzie oszczędnie jak na ogrzewanie gazowe. błąd, do kotła kondensacyjnego nie są zalecane grzejniki o tak małych pojemnościach, Kermi to dobre grzejniki ale za drogie. Podobną jakość mają Henrad lub Delonghi a są dużo tańsze. Kermi są nie tylko dobre, ale bardzo dobre i jak najbardziej do instalacji z kołtem kondensacyjnym, a nie Regulusy Jeżeli masz taką możliwość zainwestuj w kocioł jednofunkcyjny + zasobnik, bardziej ekonomiczne i komfortowe. Pozdrawiam i tutaj się zgodzę Cytuj
Neo Opublikowano 12 Kwietnia 2008 #4 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Regulusy doskonale współpracują z kotłami niskotemperaturowymi takimi jak kotły kondensacyjne.Charakterystyka pracy regulusów w niższych temperaturach pracy instalacji jest wręcz korzystniejsza od odpowiednich charakterystyk grzejników innego typu z uwagi na ich wyższą sprawność i większą konwekcję wynikającą z ich wielkiej powierzchni oddawania ciepła. Jest wiele grzejników o jakości Kermi a w lepszej cenie. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi