ogniomistrz Opublikowano 19 Lipca 2010 #1 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam.Kupiłem kocioł Enka Set3/18kW ze sterownikiem EcoMax800.Kocioł nie posiada wyłącznika prądu,gdyż powinien zgodnie z instrukcją być na stałe podłączony wtedy kiedy nie pracuje "na czuwaniu sterownika".Wg opisu instrukcji,sterownik nawet będąc "na czuwaniu" (wyświetla się jedynie czas i data) co 160 godzin załącza na kilka sekund pompy by się nie zastały.Mimo wszystko chciałbym zamontować wyłącznik główny prądu.Stąd moje pytanie:czy np. taki wyłącznik podświetlany klawiszowy jaki stosowany jest w listwach (np.12A) będzie się nadawał przy ciągłej pracy kotła? (podajnik,dmuchawa,pompa obiegowa; razem max.obciążenie wg mnie to ok.150W).Proszę o poradę. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 20 Lipca 2010 #2 Opublikowano 20 Lipca 2010 Można zastosować każdy wyłącznik stosowany w szafach sterowniczych. Nie podaje typu gdyż jest ich wielka różnorodność w sklepach i hurtowniach, że nie sposób ich wymienić. Cytuj
baca350 Opublikowano 20 Lipca 2010 #3 Opublikowano 20 Lipca 2010 Wyciągnij wtyczkę! Proste, pewne, z daleka widac co jest. Nie szukaj gruszek ani kłopotów. Tez miałem co sie dało na pstryczki. Zostały wtyczki. H. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi