adammonika Opublikowano 26 Maja 2010 #1 Opublikowano 26 Maja 2010 Może ktoś wie jak ustawić kocioł do ogrzewania samego CW żeby nie osadzała się"smoła" na ścianach kotła. Co prawda "mówi się" że na żeliwniaka to nie szkodzi ale wole dmuchać na zimno. Może zwiększyć powietrza a może .... no nie wiem. Temp na cw mam już na 50 st C więc wyżej lepiej nie dawać. Cytuj
MałyMiki Opublikowano 26 Maja 2010 #2 Opublikowano 26 Maja 2010 ja mam ustawione 60 stopni na CWU jak podskoszy do 80 a praktycznie sie to nie zdarza to włącza się pompa CO i idzie mi na podłogówkę. Możesz jeszcze pobawić się zaworem 4D Cytuj
adammonika Opublikowano 26 Maja 2010 Autor #3 Opublikowano 26 Maja 2010 4D nie ma co siębawić bo jest z automatu zamknięty a nie chce grzać teraz domu -szkoda opału i za gorąco. Sprawdzęna 60 st. Cytuj
MałyMiki Opublikowano 26 Maja 2010 #4 Opublikowano 26 Maja 2010 ja akurat mam połączony zawór 4D do wymiennika płytowego a zanim bojler niby to złe rozwiązanie ale z drugiej strony rozwiązuje problem który u Ciebie się pojawia Cytuj
adammonika Opublikowano 27 Maja 2010 Autor #5 Opublikowano 27 Maja 2010 No ja nie mam tak ale co zrobić żeby kocioł się nie pocił? Chyba trzeba z kimś z klimosza pogadać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi