bxo Opublikowano 3 Maja 2010 #1 Opublikowano 3 Maja 2010 Witam wszystkich. Wstępnie narysowałem schemat instalacji dla brata w jego nowym domu. Jest to mały energooszczędny dom z drewna. Na początek będzie ogrzewany tylko kominkiem z racji braku funduszy na rozbudowę instalacji. Ogrzewanie to płyty ścienne Variotherm i podłogowe gdzieniegdzie (łazienka,WC, wiatrołap,kotłownia). Sukcesywnie na kryzach będą instalowane serwa + regulator pokojowy. Czy takie połączenie będzie poprawne? kociol1.sch.pdf pozdrawiam Cytuj
sadler727 Opublikowano 3 Maja 2010 #2 Opublikowano 3 Maja 2010 Witam, jaki kolego kocioł planujesz montować? A i co to za zbiornik, bo z tego podłączenia wnioskuje że nie jest to zwykły bojler? Cytuj
bxo Opublikowano 3 Maja 2010 Autor #3 Opublikowano 3 Maja 2010 Zbiornik to GALMET 380/120/1W a kocioł to jeszcze nie wiadomo. Cytuj
sadler727 Opublikowano 4 Maja 2010 #4 Opublikowano 4 Maja 2010 Nie wiem jak zasobnik akumulacyjny bo nie miałem z nimi do czynienia, ale reszta jest dobrze, dołożył bym tylko zawór zwrotny przed rozdzielaczem na powrocie, żeby latem płyty nie nagrzewały się przez powrót jak będziesz grzał cwu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi