darsalam Opublikowano 3 Lutego 2010 #1 Opublikowano 3 Lutego 2010 Mam pytanie czy jest to prawidłowe wykonanie. Piec a raczej sterownik steruje zaworem czterodrogowym z siłownikiem ESBE.Pomiędzy zawór a wylot wody z pieca jest w obwód włączona podłogówka -> pompa ->zawór mieszający TM200-> rozdzielacze->RURKI.Czy tak się robi?Generalnie chodzi o to,że włączenie podłogówki powoduje znaczne schłodzenie wody w instalacji i przymykanie zaworu ESBE.I potrzeba sporo czasu zanim się wszystko nagrzeje Kupiłem na allegro dodatkowy sterownik do pompy jak dojdzie do soboty to spróbuje podpiąć go pod pompę podłogówki Cytuj
darsalam Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 4 Lutego 2010 Teraz akurat jestem w pracy więc nie dam rady.Generalnie obwód podłogówki jest przed zaworem czterodrogowym.Zawór puszcza ciepłą wodę na kaloryfery Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi