Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam   powracam do tematu    maro2    jest tak jak mówisz  mam zamontowany wentylator wyciagowy   do tego sterownik tech 880zpid  i nie wiem dlaczego ale  na otwartym czopuch   tak jakby odcinało mu powietrze   a jak przymkne    spalanie jest dobre    zagrzewa piec  bardzoszybko  bufor ładuje     w soboe  bede miałwolne  to spróbuje jeszcze  pobawic sie z tym miarkownikiem    widiałęm gdzies na you tube   starsza wersje   podajze varmo   widziałęm ze był wentylator i miarkownik podąłczony pod górne drzwiczki  

Opublikowano

Witam kolegow .Jeżeli kocioł jest zamontowany zgodnie ze sztuką jest nawiew i wentylacja Pozdrawiamdo kotłowni i mimo to kocioł nie pracuje poprawnie kontaktował bym się z producentem kotła jak rozwiązać ten problem bo to może w przyszłości różnie  się zakończyć. Pozdrawiam 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 13.11.2025 o 20:08, Grzechu85 napisał(a):

U mnie właśnie tydzień temu zamontowali piec Green Plus 23kw SAS z buforem 1000L, bojler Galmet 300L pionowy, wyciąg kominowy, sterownik ST-950K z możliwością podłączenia palnika peletowego+ robocizna razem 39tys. Ludzie jak w nim palić? Niby działa nawiew w piecu sporo, spaliny 200st to zamykam szyb i spaliny spadają do 130 i jak otworze trochę dolną klapkę to zaczyna się palić. Ponoć na jednym załadunku producent zapewnia że bufor ma się nagrzać do 80st ale zrobili tak że przy rozpalaniu siłownik jest max otwarty dopiero jak bufor osiągnie min 50st pompki pchają wodę na grzejniki i dopiero siłownik się przymyka. Więc jednym załadunkiem napewno bufor się nie nagrzeje. Co robić? Czy zamknąć ręcznie siłownik żeby najpierw bufor trochę więcej nagrzać? Ile idzie wam opału? 

Jak oceniasz kocioł po ponad dwóch miesiącach od instalacji ?

Opublikowano
59 minut temu, 007DK napisał(a):

Jak oceniasz kocioł po ponad dwóch miesiącach od instalacji ?

Dzień dobry . Kolego pytasz mnie o ocenę kotła ale ja posiadam kocioł  Heiztechnik Smart 20 HTV ; co do niego mam drobne uwagi odnośnie wgranego programu pracy tego kotła ale na wiosnę po sezonie grzewczym będe rozmawiał z producentewm o aktualizację najnowszego programu , który podobno juz dobrze działa u użytkownikow tego kotła . Kocioł SAS nie znam go i nie chcę się na jego temat wypowiadać .