maraso6 Opublikowano 16 Listopada 2024 #1 Opublikowano 16 Listopada 2024 Cześć. Potrzebuję pomocy dlaczego co jakiś czas mi się piec nie rozpala. Jeśli chodzi o piec to mam piec firmy Gregor 11 kw i do tego zawór trójdrożny i termostat. Wszystkie fajnie gdyby nie to że co jakiś czas występuje błąd rozpalania i później ciężko go włączyć. Jak się rozpali to ok juz śmiga. Ale co ileś tam godzin wystąpi błąd rozpalania i ciężko go później rozpalić. Próbowałem zmieniać zawór trojdozny czy to na 3 czy to na msaka na 10. To samo jest. Macie może jakieś porady jak to naprawić? Cytuj
Kordjano Opublikowano 16 Listopada 2024 #2 Opublikowano 16 Listopada 2024 A co ma wspólnego do rozpalania zawór 3d? Cytuj
maraso6 Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor #3 Opublikowano 16 Listopada 2024 Niewiem. Myślałem że to jest przyczyną. Ale teraz zauważyłem że jak podwyższyłem tempreture wody żeby się nagrzała to się włączył piec. Tylko pytanie co później jak ta woda będzie nagrzana ale temperatura w domu spadnie to znów będzie błąd rozpalania.przynajmniej tak mi się wydaje. Bo jak dałem temperaturę wody z ciekawości na 30 stopni to sam piec doszedł do 60 stopni, a grzejniki nie grzały. A tak to mam temperaturę wody na 47 stopni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi