michal31 Opublikowano 7 Października 2024 #1 Opublikowano 7 Października 2024 Witam, Jakiej past uzyc do wkrecenia anody magnezowej (BIAWAR - anoda odizolowana - z kabelkiemi i izolatorem w srodku gwintu). Fabrycznie na gwincie starej anody jest jakas biala pasta ale nie mam pojecia co to jest a uszczelka w nowej anodzie wydaje sie raczej watla i wapie zeby uszczelnila... Cytuj
Wello Opublikowano 7 Października 2024 #2 Opublikowano 7 Października 2024 Niczego się nie dodaje. Wkręcasz uszczelniając właśnie tym białym. Robiłem tak kilka razy i nigdy nie miałem z tym problemu. Cytuj
michal31 Opublikowano 7 Października 2024 Autor #3 Opublikowano 7 Października 2024 (edytowane) W dniu 7.10.2024 o 13:41, Wello napisał(a): Niczego się nie dodaje. Wkręcasz uszczelniając właśnie tym białym. Robiłem tak kilka razy i nigdy nie miałem z tym problemu. tzn, na nowej nie ma tej biale pasty a na starej oczywiscie wykruszona juz... wiec pytanie co to jest to biale... Edytowane 8 Października 2024 przez Ryszard Proszę nie cytować ostatniego postu Cytuj
Wello Opublikowano 7 Października 2024 #4 Opublikowano 7 Października 2024 Aaa, to co innego. Powinna być właśnie ta biała uszczelka. Tu akurat jest czerwona: To jest to, czego nie ma w Twojej anodzie? Cytuj
michal31 Opublikowano 7 Października 2024 Autor #5 Opublikowano 7 Października 2024 (edytowane) W dniu 7.10.2024 o 13:55, Wello napisał(a): Aaa, to co innego. Powinna być właśnie ta biała uszczelka. Tu akurat jest czerwona: To jest to, czego nie ma w Twojej anodzie? dokladnie tak to wyglada, ale to nie jest uszczelka tylko izolator Edytowane 8 Października 2024 przez Ryszard Proszę nie cytować ostatniego postu Cytuj
Wello Opublikowano 7 Października 2024 #6 Opublikowano 7 Października 2024 Wiem, wiem. Ja to wkręcam tylko z tym, nie stosuję żadnych nici ani past i nic nie przecieka. Wkręcam to aż do momentu gdy ten izolator zaczyna "znikać" z pola widzenia i wchodzi w gwint. Nawiązując do Twojego pierwszego posta, być może to biało coś, to po prostu pozostałość po starym izolatorze? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi