J0rge Opublikowano 22 Lipca 2023 #1 Opublikowano 22 Lipca 2023 Witam, posiadam elektryczny podgrzewacz Atlantic Cube 150L (elektryczny, wiszący, produkcji francuskiej). Ponieważ czujnik temperatury wsuwany jest od dołu, pokrywa dolna na czterech wkrętach, pomiar temperatury w oryginalnym kanale gdzie jest czujnik termostatu nie oddaje rzeczywistej temperatury, pomyślałem o zastosowaniu zewnętrznego czujnika do pomiaru temperatury, ale zamontowanego na górze zbiornika (w bezpośrednim styku z górą boilera, gdzie jest najwyższa ciepłota). Tylko jest problem, bo nie mam pojęcia czy górna pokrywa - plastikowa jak dolna - jest zdejmowalna? Połączenie jest bardzo szczelne z obudowa zewnętrzną i nie chcę na siłę nic robić. Może podpowiecie? Cytuj
o6483256 Opublikowano 23 Lipca 2023 #2 Opublikowano 23 Lipca 2023 To jest pewnie zaprasowane, więc bez demolki raczej będzie trudno. Wywierć otwór od góry, wydłub pianki i wciśnij czujnik. Oczywiście nie "ciśnij" wiertłem do oporu, bo zbiornik przewiercisz 🙂 Potem zakleisz pianką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi