Mariuszspal Opublikowano 16 Lutego 2023 #1 Opublikowano 16 Lutego 2023 (edytowane) Witam posiadam piec Beretta conica green 25s i chciałem zapytać o taką sprawę. Na programatorze pokojowym ustawiam np. 21 stopni, i teraz przy jakiej temperaturze piec powinien się załączyć czy dopiero przy 20.6 to jest normalne? A jak zaczyna grzać to wyłącza się dopiero przy 21.6 Mam też pogodynkę zewnętrzną podłączoną do pieca. Edytowane 16 Lutego 2023 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
Jozefg1 Opublikowano 16 Lutego 2023 #2 Opublikowano 16 Lutego 2023 Taką masz ustawioną histerezę.... Podaj typ tego programatora pokojowego Cytuj
Mariuszspal Opublikowano 16 Lutego 2023 Autor #3 Opublikowano 16 Lutego 2023 Programator to SALUS Dobra zmieniłem na 0.5 A było 1 😉 ale dzięki 👍. Będzie się częściej załanczał ale tak chyba będzie lepiej myślę. Cytuj
Jozefg1 Opublikowano 16 Lutego 2023 #4 Opublikowano 16 Lutego 2023 😄 Komfort większy , co prawda zużycie paliwa wzrośnie ale minimalnie Ja mam ustawioną histerezę na 0,2*C i jest dobrze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi