najdus Opublikowano 17 Stycznia 2023 #1 Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) Witam, Mam problem z piecem, ponieważ przy ustawieniach c.w.u na 60 stopni woda leciała w granicach 38 stopni. Był fachowiec, pokombinował, posprawdzał stwierdził ze faktycznie słabo to wygląda. Przymknął przepływ i teraz mam dużo mniejsze ciśnienie wody, a zmieniło się tyle że przy ustawieniu na 50 stopni leci woda 43. Czy te piece to faktycznie taka nie udana konstrukcja że nie są w stanie nagrzać wody? Czy mój egzemplarz jest wadliwy? Dodam że piec jest nowy. Edytowane 17 Stycznia 2023 przez najdus Cytuj
Jarko Opublikowano 26 Lutego 2023 #2 Opublikowano 26 Lutego 2023 Witam, mam podobny problem z tym kotłem. Kiedy pojawił się problem? Jak masz ustawioną maksymalną moc grzania kotła? Zwiększenie mocy grzania kotła podobno pomaga. W przyszłym tygodniu ma być u mnie serwisant. Cytuj
najdus Opublikowano 28 Lutego 2023 Autor #3 Opublikowano 28 Lutego 2023 Problem jest od samego początku (mieszkanie deweloperskie - nowe). Serwisant był zmniejszył przepływ wody i zwiększył moc grzania na 100 było 88. Teraz jest ok. Co zrobił serwisant u Ciebie? Pomogło? Pozdrawiam Cytuj
Sirriczard Opublikowano 21 Listopada 2024 #4 Opublikowano 21 Listopada 2024 (edytowane) U mnie od nowego kiepsko z piecem Ariston premium u2 po dwóch dniach wywalił błąd i nie działał miesiąc czasu przyszedł serwisant naprawił chodził 4 miesiące potem znowu błąd 503 nie do zrobienia, wymiana płyty głównej, zaworu gazowego, wszystko co odpowiada za pracę pieca wymieniono ,niby piec odpalił ,ale problem z ciepłą wodą. Obojętnie jak otworzysz leci letnia a mam ustawione na 60 stopni co robić? Przedtem miałem junkersa dwufunkcyjnego 24 lata i były chyba trzy poważne awarie a tu od nowego porażka Edytowane 21 Listopada 2024 przez Sirriczard 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi