Michasko Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor #26 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Dzieki guitar. Szacunek że zechciałes wypowiedziec sie w mojej kwestii. -Czy moge prosic o rade jakie pompy by były wskazane dla mojej instalacji (budynek parter- 6grzejnikow+2xpodlogowka pietro 4xgrzejnik+podlogowkax1)? -Jako sterownaie najprawdopodobnie uzyje sterownik Auraton 1111 Multi ??? Rozmawiałem z gościem ktory pracuje w zakładzie gazowniczym i twierdzi on iz nie bedzie zadnych problemow z tytułu kotła gazowego i wszystkopalnego w jednym pomieszczeniu, jedynie musza być zachowane odleglosci miedzy nimi.( wentylacja wiadomo) Nie mam doświadzczenia w tej branży i bardzo mi zależy aby nie popelnic zasadniczych błędów. Wiadomo że za błedy trzeba potem słono płacić. Pozdrawiam i życze dobrego spalania :D Cytuj
Michasko Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor #27 Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam. Pragne zaprezentowac moj pierwszy w zyciu wyczyn hydauliczny wg schematu, z ktorym na tym forum mi pomogliscie. na zalacznonych fotkach widac to i owo. Kociol gazowy jest jescze nie podlaczony, tylko widac 2 zawory dla niego. Jeszcze nie wiem jaki zawod 3drogowy wykozystac do przelaczania na gazowca gdy w zasobniku CWU bedzie zimno. podobniez honeywell (v4073) nie bardzo sie spisze...? Wykorzystam sterownik auraton 1111multi do pompy co, cwu i zaworu 3d. Jak to kogos zaciekawi to proponuje sobie popatrzec.. jak sie nie powinno robic ;) Licze na krytyke, gdyz uklad jeszce nie zalany i nie dziala, wiec bedzie mozna sie pobawic. pozdrowka ;) Cytuj
Michasko Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor #28 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Drodzy panstwo. Juz kilka lat minelo sobie i pragne tu podziekowac gdyz uklad dziala bardzo dobrze. Naprawde jestem wdzieczny za pomoc. Szukam jedynie opcji zaworu trojdroznego i sterownika by przelaczal cwu z zasobnika na kociol gazowy gdy skonczy sie solarna woda. Solary sie sprawuja swietnie - hevalexy o obnizonej emisji-zasobnik nierdzewny tylko 200l troche za malo. Obecnie rozpatruje opcje wykorzystania nadmiaru energii. pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi