Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Darkon

Ja właśnie się szykuje na zrobienie zapasów i jestem ciekaw czy dalej jest w obrocie na składach opału? Bo kopalnie wycofały jego sprzedaż?

@Andrzej_M_

Kolega chyba zbyt poważnie wziął mój post.

Utwardzenie drogi to tylko przenośnia i ja także jak najbardziej biorę ta uchwałę na poważnie.

Nawet wczoraj wymieniłem swojego bezklasowego śmieciucha na śmieciucha 3 klasy :)

Niestety kocioł z podajnikiem nie zmieści mi się w kotłowni.

Jestem bardzo ciekaw tych kontroli.

Flot w piwnicy można mieć to jak chca udowodnić, że się nim pali?

Opublikowano

Mój dostawca ma flot w ciągłej sprzedaży. Z tego co mi się obiło o ucho jest go na składach około 200 tys. ton. Wycofany jest chyba ze sprzedaży detalicznej dla cywili ale elektrociepłownie mogą go nabywać....więc furtka jakaś jest.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@darkon

Jest dokładnie tak jak piszesz.

Cytat ze strony PGG:

Jednocześnie od 1 września br., zaczną obowiązywać przepisy śląskiej uchwały antysmogowej, które eliminują z ogrzewnictwa indywidualnego sortymenty mułowe, które stracą status legalnego paliwa i będą wymagać utylizacji. Decyzja PGG ma więc charakter prewencyjny i służy naszym klientom.

PGG informuje także, że przygotowując się do podjęcia decyzji o wycofaniu sortymentów mułowych z  sektora  komunalno-bytowego, spółka już wcześniej zawierała kontrakty handlowe na dostawy mułów i flotokoncentratów do podmiotów energetyki i przemysłu, które dysponują specjalnymi instalacjami przystosowanymi do ich bezpiecznego zużycia.

Opublikowano

Nie. Już w tym roku nie kupimy. Na zaprzyjaźnionym składzie nie ma go już od miesiąca.

Opublikowano

Mam piec defro optima górnego spalania co proponujecie jako paliwo zastępcze flotu od przyszłego roku mieszanka kostki i drobnego węgla czy orzech??

Opublikowano

Jak palisz?  Poza tematem, to nie musisz cytować mojego postu, po co to robisz? Przecież odpowiadasz bezpośrednio pod nim. Nie skąd bierze się taki dziwny nawyk?

Opublikowano

Jak palisz?

Piec przewymiarowany zmniejszyłem o 1/3 szamotką Wcześniej zasyp 50kg teraz 30 i różnicy w długości palenia nie ma. Założyłem miarkownik, palę od góry  flot na to trochę drewna i troszkę węgla do rozpalenia flotu, teraz zastanawiam się co kupić na przyszły rok aby wykorzystać ten piec co mam jak najefektywniej i w miarę tanio:)

Opublikowano

@wojtekkowal

Bo jak klikasz "Odpowiedz" to z automatu wrzuca w cytat cały poprzedni post.

W przypadku kiedy tak sobie w kilka osób rozmawiamy nie ma problemu kto komu i co odpowiedział, a w przypadku kiedy w dyskusji jest dużo więcej osób jest to o wiele czytelniejsze.

Nie wiem czemu na tym forum jakoś dziwnie reagujecie na odpowiedź z cytatem.

Co do palenia.

Ja będę probówać mieszać węgiel z miałem jeśli faktycznie flotu nigdzie nie znajdę. W nowym Defro mam opcję miarkownik lub dmuchawa także zależnie od sortymentu będę sobie palić tak i tak :)

Opublikowano

Powiedz mi, po co cytować pisząc bezpośrednio pod cytowanym postem? O to mi chodzi. Poza tym cytat można skracać w przypadku, gdy jest konieczny.

Opublikowano

@wojtekkowal

Bo jak klikasz "Odpowiedz" to z automatu wrzuca w cytat cały poprzedni post.

W przypadku kiedy tak sobie w kilka osób rozmawiamy nie ma problemu kto komu i co odpowiedział, a w przypadku kiedy w dyskusji jest dużo więcej osób jest to o wiele czytelniejsze.

Nie wiem czemu na tym forum jakoś dziwnie reagujecie na odpowiedź z cytatem.

Co do palenia.

Ja będę probówać mieszać węgiel z miałem jeśli faktycznie flotu nigdzie nie znajdę. W nowym Defro mam opcję miarkownik lub dmuchawa także zależnie od sortymentu będę sobie palić tak i tak :)

Powiedz mi, po co cytować pisząc bezpośrednio pod cytowanym postem? O to mi chodzi. Poza tym cytat można skracać w przypadku, gdy jest konieczny.

Masz teraz porównanie, jak wygląda odpowiedź bez niepotrzebnego cytatu (post powyżej), a jak wyglada ta ze zbędnym cytatem.

Pięć postów z takim cytowaniem i odechciewa się czytać temat...

Opublikowano

@wojtekkowal

Widzisz, a mi to w ogóle nie przeszkadza i jest dla mnie czytelniejsze - szczególnie kiedy przeszukuje jakiś temat z dużą ilością postów.

Dobra, bo to nie o tym temat ;-)

Opublikowano

Program edytor w opcji odpowiedz sam narzuca cytat. Wojtek co polecasz do spalania w zamian za flot???

Opublikowano

Nie będzie już nic bardziej opłacalnego od flotu. Jakiś orzech II, groszek 20-40mm. Tanio już nie będzie. Przynajmniej ze dwa, trzy lata węgiel raczej nie stanieje, bo tyle potrzebuje czasu PGG na uruchomienie inwestycji zwiększających wydobycie.

Opublikowano

U nas węgiel ponad 700 zł za tonę , jak wszyscy przejdą na wegiel (prawie wszyscy) to ceny  w górę

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.