adreg Opublikowano 23 Czerwca 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Witam Wszystkich W zestawie kocioł kamen 11kW z podajnikiem + bojler (od 2 miesięcy pracuje w trybie lato) od niedawna dzieje się coś dziwnego. Od ok 3 tygodni zauważyłem w okolicy bojlera (piec i bojler są obok siebie) odgłos jakby kilkusekundowe dolewanie wody i cisza, wcześniej tego nie było. Sytuacja powtórzyła się kilkakrotnie. Na panelu sterowania temp zadana 60 stopni, po jakimś prysznicu dogrzewa z ok 52 stopni. Strasznie dziwi mnie, że na manualnym - wskazówkowym termometrze temperatura dochodzi do ok 70 stopni. Dziś rano w okolicach bojlera - raczej bojler działo się to samo tylko w sposób ciągły. Dziwne przelewanie w bojlerze. Wyłączyłem piec, bo musiałem wyjść na kilka godzin, miałem obawy czy coś się nie podzieje. Wróciłem po 4h na piecu na manualnej wskazówce nadal jest powyżej 70 stopni. Co może być problemem, o co powiedzieć fachowcowi, raczej bez tego się nie obejdzie. Data montażu pieca lipiec 2018 - możliwe że już się coś posypało? W tym domu mieszkam od 6 miesięcy, z relacji rodziny wcześniej tak się nie działo. Za wszelką pomoc z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.