szczerba Opublikowano 30 Kwietnia 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Czy spotkał się ktoś z samoczynną zmianą kolorów wyświetlacza na ekranie sterownika Tech ST 555P? Przez trzy lata miałem normalne/standardowe kolory aż tu nagle dzisiaj wchodzę do kotłowni a na ekranie wyświetlacza dziwny zestaw kolorów!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac65 Opublikowano 1 Maja 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Masz uszkodzony wyświetlacz albo moduł wyświetlania obrazu - brak koloru czerwonego dlatego inne kolory na wyświetlaczu , czerwone diody nie świecą . Widać tylko kolory pozorne odpowiedzialne za głębię czerwonego . Może być pierdoła , w najlepszym wypadku brak połączenia z matrycą ( śniedź albo zimny lut ) Tak czy siak wyświetlacz do sprawdzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczerba Opublikowano 4 Maja 2022 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Dzięki za podpowiedź, zanim zabrałem się za sprawdzanie połączeń zrobiłem reset i pomogło, kolory oryginalne wróciły!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.