pawel8888 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Witam. Pierwszy raz mam piec gazowy, wcześniej co z sieci. W.w piec ogrzewa tylko podłogowe w całym domu. Podłączony i aktywowany jest czujnik pogody, sterowanie - bezprzewodowy Salus. Chciałbym najoptymalniej wykorzystać piec i grzanie. Pytanie dotyczy ilości włączeń pieca. Czy da się w menu do odczytać? Obecnie piec włącza się rzadziej co oczywiście nie dziwi, ale chciałbym widzieć ile razy na dzień. Druga sprawa - pogodowka pracuje na 5.0 Gdzie znajdę opis tych trybów? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozefg1 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 W dniu 23.04.2022 o 15:24, pawel8888 napisał: Gdzie znajdę opis tych trybów? W instrukcji którą pewnikiem dostałeś z kotłem. Ale kto by tam czytał.... 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel8888 Opublikowano 15 Maja 2022 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Kurde, albo jestem nie ten teges z czytaniem, albo nie nie ma tego w instrukcji. Jaka jest różnica między trybem 4.9 a 5.1? Obecnie mam 5.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozefg1 Opublikowano 15 Maja 2022 #4 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Instrukcja str 7 Krzywa 5? Tak wysoko na podłogówce? Ustaw wstępnie na 1,5 a potem dobieraj w zależności od temperatury w domu i ilości wyłączeń na dobę(jak najmniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel8888 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor #5 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Ustawiłem na 2. Zobaczmy. Co oznaczają niższe i wyższe wartości? Niższa - mniej czuły układ a wyższa - bardziej (przegrzewanie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORA Opublikowano 5 Czerwca 2022 #6 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Oczywiście że tak. Przy grzaniu podłogi, stosuj niższe wartości. Do podlogowki stosuje się niższe bo nie ma potrzeby grzać z wysoką temperaturą. Przy grzejnikach potrzeba krzywą podnieść by zwiększyć temperaturę wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.