lukvw Opublikowano 30 Października 2009 #1 Opublikowano 30 Października 2009 Witam!!! Mam pytanie-czy mogę zainstalować zawór 4D jeżeli posiadam instalację na grzejnikach zamkniętą a na wymienniku i na zasobniku wody otwartą?Posiadam kociołek ekocentr 15kW ze sterownikiem campit R510.Ewentualnie proszę jeszcze o doradzenie firmy zaworu i pompy(zawór chcę ręczny bez siłownika bo z takowym to za drogo).Jeżeli ktoś wie jak przeprowadzić instalację to proszę napisać bo mój instalator do końca nie wie ponieważ bardziej "siedzi" w gazie. I jeszcze jedno-na ile powinien wystarczyć mi zasobnik z ekoretem na dzień dzisiejszy(moje nastawy:F1-60,F5-30,F7-8,F8-30). Cytuj
Marek Opublikowano 30 Października 2009 #2 Opublikowano 30 Października 2009 jesli chcesz wyczrpujacej odp. to PISZ dokłanie , nie twiomi skrótami myslowymi na ostatnie pytanie -radze zwrócic sie do wróżki Cytuj
SanitSystem Opublikowano 30 Października 2009 #3 Opublikowano 30 Października 2009 jesli chcesz wyczrpujacej odp. to PISZ dokłanie , nie twiomi skrótami myslowymi na ostatnie pytanie -radze zwrócic sie do wróżki jeśli wymiennik płytowy to zawór 3D za wymiennikiem i za zaworem pompa. Cytuj
lukvw Opublikowano 30 Października 2009 Autor #4 Opublikowano 30 Października 2009 do Marka Co chcesz dokładnie wiedzieć, jeśli chodzi o skróty to już wyjaśniam: F1-temp. zadana c.o. F5-prędkość wentylatora F7-czas podawania F8-przerwa miedzy podawaniem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi