kaziklis Opublikowano 11 Kwietnia 2022 #1 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam Mam problem z ciaglym zapowietrzaniem sie instalacji. Ciagle slychac bulgotanie w bojlerze. Rok temu caly dzien praktycznie probowalismy odpowietrzyc caly uklad po czym byla poprawa lecz nastepnego dnia robilo sie spowrotem powoli to samo. Nie znam sie zbytnio na hydraulice wiec moze ktos pomoze mi tutaj rozwiazac problem. Podaje kilka informacji jezeli chodzi o instalacje: Piec i pompka maja 14 lat tak jak cala instalacja. Oczywiscie wszystko kupowne jako nowe. Piec jest w piwnicy, a grzejniki na pietrze. Dodatkowo jest ogrzewanie podloge. Naczynko jest w mieszkniu w najwyzszym punkcie. Rozdzielnica w przed pokoju z listwami od wlotu oraz oddzielna z wylotu. Zastanawia mnie listwa dolna z wylotem. 1 rurka zasilajaca od lewej jest calkowicie zimna, natomiast 2 i 3 sa letnie, a 4 goraca. Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez kaziklis Cytuj
Przemyslaw85 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 #2 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Przez miejscowe zagotowanie wody w kotle może się układ zapowietrzać. Cytuj
Kanonier Opublikowano 7 Maja 2022 #3 Opublikowano 7 Maja 2022 Wstaw w miejsce tego ręcznego odpowietrznika zainstalowanego na końcu poziomej rurki pod stropem kątowy odpowietrznik automatyczny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi