olo555 Opublikowano 22 Stycznia 2022 #1 Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Witam, posiadam piec Kostrzewa mini bio luxury z czujnikiem pogodowym oraz termostatem pokojowym. Ostatnimi czasy zauważyłem problem z grzaniem CWU na trybie zima. A mianowicie mam osiągniętą temperaturę zadaną w domu, i np spadła temp. CWU , czyli powinien grzać się bojler, ale temp mieszacza stoi w miejscu i CWU również. Problem znika gdy dam tryb LATO. Wcześniej nie miałem tego problemu, jednak od 2 lat nie robiłem przeglądu pieca z serwisu i czyszczenia palnika czy może to mieć wpływ? Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedźi. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
popek9 Opublikowano 1 Listopada 2024 #2 Opublikowano 1 Listopada 2024 Mam identyczny problem. Mimo wybrania priorytetu dla cwu lub wyboru grzanie cwu kocioł nie chce się rozpalić. Dopiero jak temperatura w domu spadnie poniżej zadanej (termostat dotykowy) to kocioł się rozpala i grzeje CO. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi