Kawosz Opublikowano 15 Stycznia 2022 #1 Opublikowano 15 Stycznia 2022 (edytowane) Witam, posiadam piec taki sam jak w tytule, mam pytanie odnośnie zaworu 4D czy model Afriso ACT443 jest dobrym wyborem przez hydraulika ? Piec bardzo często robi ponowne rozruchy. Bardzo dziękuje za wszelkie podpowiedzi. Edytowane 15 Stycznia 2022 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
Trener40 Opublikowano 15 Stycznia 2022 #2 Opublikowano 15 Stycznia 2022 To jest silownik stalotemperaturowy i trzeba wiedzieć jak go wykorzystać. Samym zosobem wygrzanego kotla praktycznie nic nie osiagniesz, a jedynie wydasz kasę. A tak na marginesie. Ile Ci policzył za zamontowanie? Cytuj
Kawosz Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor #3 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Robił cała kotłownie od zera, bardziej chodzi mi o kwestie techniczna czy w ogóle jest możliwość wykorzystania jego przy tym piecu, czy powinien byc inny zawór ? Cytuj
Trener40 Opublikowano 15 Stycznia 2022 #4 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Skoro robil od " zera" , to wstaw tu fotki. Zobaczymy co tam wymodził 🙃 Pytasz o zawor 4d, a piszesz o modelu silownika. To są dwa różne elementy. Cytuj
Kawosz Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor #5 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Możliwe ze zamieszałem, ale dopiero poznaje temat. Tak to wyglada jak na zdjęciu. 🙂 Cytuj
Trener40 Opublikowano 15 Stycznia 2022 #6 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Hydraulik chce Ci zamontowac silownik ACT443, a co to jest w tym "czerwonym kółku"? Gdzie jest podłączony czujnik od tego silownika? Co napędzają te dwie pompy na zasilaniu? Te pompy pracują po wygaszeniu kotla, czy robią STOP. Cytuj
Kawosz Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor #7 Opublikowano 15 Stycznia 2022 (edytowane) Pompa na lewo narazie stoi bo jest do grzejnika w łazience, którego aktualnie nie ma. Prawa to bojler. Cały dom podłogówka. To jest właśnie afriso Edytowane 15 Stycznia 2022 przez Kawosz Cytuj
eliks Opublikowano 19 Stycznia 2022 #8 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Bojler powinien być zamontowany przed zaworem 4d. Ta nitka zasilania w lewo gdzie idzie? Edit: A dobra, doczytałem że podłogowka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi